Can Rosés acull actualment una biblioteca. Foto: Fundació Pere Tarrés

El curs escolar 2017-2018 podria presentar novetats a les Corts. Tal com va publicar fa uns dies Betevé, Can Rosés podria acollir una escola provisional el curs vinent. Així ho va avançar el regidor Agustí Colom durant l’última audiència pública.

Colom va explicar que s’està estudiant que l’actual edifici de la biblioteca de Can Rosés aculli el curs que ve els alumnes nous de l’Escola Ausiàs March. La biblioteca, per la seva banda, es traslladarà al nou equipament del carrer de Comtes de Bell-lloc aquesta mateixa primavera.

Aquest projecte està relacionat amb la idea que té el Districte de construir un nou centre escolar al barri per poder augmentar, a llarg termini, les places d’escola pública al districte. Les obres d’aquesta nova escola haurien de començar en paral·lel al trasllat al centre provisional de Can Rosés. Un cop la nova escola estigués feta, s’hi traslladarien tots els alumnes de l’Ausiàs March i d’aquesta manera es podria augmentar la ràtio.

MÉS MOVIMENTS
Els canvis, però, no s’acaben aquí. Els plans del Districte impliquen construir l’escola nova en un solar del carrer Numància, on en un primer moment estava previst fer-hi un institut. Durant la darrera audiència pública, però, Colom va explicar que el nou institut tindria com a ubicació l’actual edifici de l’escola Ausiàs March un cop estigués buit.

De totes maneres, el regidor va voler deixar clar que tot el que va exposar forma part d’unes línies de treball que el Districte té al damunt la taula i que a qui correspon tirar endavant les actuacions definitives és al Consorci d’Educació de Barcelona, que encara no ha confirmat cap novetat.

ALTA DEMANDA
Les sol·licituds de preinscripció als centres públics de la ciutat van créixer el curs passat i gairebé van igualar les dels centres concertats, que històricament han estat la primera opció per a les famílies barcelonines. De fet, la diferència va ser de poc més de 100 places per a les concertades.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram