Brutícia

Brutícia als carrers de les Corts. Foto: Twitter (@mario171183)

El districte de les Corts està patint un augment de la brutícia als carrers, segons ha denunciat recentmentel grup d’Esquerra Republicana. I és que el seu portaveu a les Corts, Mario Campelo, va mostrar fa uns dies a les xarxes unes fotografies on es pot veure una quantitat considerable de deixalles fora dels contenidors, papereres a vessar i arbres envoltats de llaunes i plàstics a terra.

Campelo afirma que darrerament la qüestió de la brutícia és una queixa generalitzada del districte i no només concentrada en un barri. Continua dient que el problema més gran és que “el canvi de contracte del servei de neteja no està funcionant perquè els carrers estan igual o pitjor que amb l’anterior”. En aquest sentit, el portaveu considera que l’Ajuntament “no està gestionant de manera correcta els recursos”. La solució, segons Campelo, implicaria gestionar millor els recursos i tornar a fer les passejades del servei de neteja amb el consistori que es van fer per consultar sobre les noves ubicacions dels contenidors. Reconeix que amb la poca participació veïnal no es podia decidir-ho del tot bé, però alhora considera que no es va fer correctament la campanya de conscienciació dels canvis de lloc dels contenidors.

Culpa de l’incivisme?

Per la seva banda, Ana Ramon, de l’Associació de Veïns del Camp Nou, comparteix la sensació de veure els barris més bruts, però considera que la gran part de la culpa recau sobre l’incivisme de les mateixes persones i no tant sobre el servei de neteja. “Barcelona està bruta perquè la gent és bruta”, diu.

En aquest sentit, insisteix que no han notat una manca de neteja, sinó que “la gent no vol fer l’esforç d’anar fins a la cantonada on té la paperera o els contenidors i després ens despertem amb els parcs plens de llaunes de cervesa”. Explica que un dels problemes que també deriven en l’incivisme és que els veïns no respecten o no fan cas dels horaris de recollida de brossa que estableix l’Ajuntament. Així doncs, convida a tothom a contribuir personalment a la millora dels carrers.