El club diu que les obres començaran l’estiu que ve. Foto: FC Barcelona

El president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, va fer referència al futur de l’Espai Barça en una entrevista que va concedir a Barça TV la setmanada passada. El màxim mandatari del club va reiterar que el projecte de l’Espai Barça, que implica una gran transformació urbanística a la zona del Camp Nou, “estarà acabat el 2024”. El club ja va anunciar aquesta data el passat mes de juliol durant la gira de l’equip al Japó.

Durant l’entrevista, Bartomeu va dir que la previsió és que la reforma del Camp Nou comenci l’estiu que ve. El president del club també va voler fer referència a les queixes que els veïns han expressat en els últims temps en relació al projecte. “El full de ruta existeix, hi ha un calendari amb tots els projectes, perquè reestructurarem tot un barri, però també serà un pol d’atracció turística per a Barcelona”, va afirmar. En paral·lel, està previst que l’enderroc del Mini Estadi comenci de forma imminent.

Cal recordar que la FAVB i diferents entitats veïnals cortsenques han mostrat la seva oposició al projecte en els últims temps. L’abril de l’any passat les entitats van mostrar el seu rebuig al pacte que van segellar l’Ajuntament i el club i el van definir com un projecte “d’urbanisme tòxic”. Més endavant la FAVB, i també la CUP, van presentar dos recursos judicials contra el projecte. Des de la FAVB defensen que el projecte no compleix l’article 98.1 de la llei d’Urbanisme, ja que consideren que l’acord signat entre el club i l’Ajuntament no contempla l’obligació de compensar amb espais verds la transformació de sòls qualificats d’equipaments esportius. En paral·lel, les entitats també han aprofitat el període d’al·legacions per mirar d’aconseguir canvis en el projecte.

85 MILIONS MÉS
Durant l’entrevista, el president blaugrana també va explicar que el projecte patirà un desviament pressupostari de 85 milions d’euros. Així doncs, el projecte passarà a tenir un cost de 685 milions d’euros i no de 600, tal com estava previst.