L’anunci de la reducció d’ingressos l’ha fet el regidor Jordi Martí. Foto: Arxiu

El regidor de Pressupostos de l’Ajuntament, Jordi Martí, ha anunciat avui durant el debat al plenari que la ciutat deixarà d’ingressar 300 milions d’euros a causa de la crisi del coronavirus. Fa unes setmanes el govern municipal va parlar de 200 milions d’euros però ja va alertar que la xifra seria superior.

Durant la mateixa sessió plenària s’ha aprovat una proposició del PP que demana a l’Ajuntament que faci un informe que contempli l’optimització de l’estructura municipal actual i que es col·labori amb el sector privat per sortir d’aquesta crisi. Hi han donat suport tots els partits excepte ERC, que hi ha votat en contra, i Ciutadans, que s’ha abstingut.

El text aprovat, amb esmenes pactes amb el govern de comuns i socialistes, contempla que l’informe es redacti abans d’un mes i que inclogui la reducció o eliminació de partides no essencials que es van incloure als pressupostos d’enguany. Posteriorment els partits debatran sobre el seu contingut.

Des d’ERC han justificat el seu rebuig a la proposta perquè hi veuen “molt llop amagat rere pell de xai”. El seu portaveu, Jordi Coronas, ha afirmat que estan disposats a parlar de tot però ha deixat clar que tenen “una ideologia progressista molt marcada”.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram