Les escoles bressol poden obrir a partir d’avui. Foto: Laura Fíguls / ACN

Des d’aquest dilluns 8 de juny la ciutat ja es troba en la fase 2 del procés de desconfinament. Això permet als barcelonins poder gaudir d’una mica més de flexibilitat en diferents aspectes del seu dia a dia.

Algunes de les novetats tenen a veure amb les sortides al carrer. En el cas dels passejos amb els més petits ja no hi ha restriccions horàries ni límits de distància. D’altra banda, pel que fa a les platges, ja s’hi pot anar per banyar-se. No hi ha franges horàries però sí que es controlarà l’accés i l’aforament.

Des d’avui també obren els interiors dels bars i els restaurants, tot i que amb l’aforament limitat al 40%. Les terrasses seguiran amb una limitació del 50% de les taules. Una altra novetat té a veure amb els centres comercials, que obren les portes amb un aforament del 30% a les zones comunes i del 40% a les botigues.

Per últim, les escoles reobren però només per oferir servei d’acollida per aquells alumnes que tenen els pares treballant. També obren les escoles bressol.

LA FASE 3, ABANS?
La consellera de Salut, Alba Vergés, va obrir la porta el dissabte que Barcelona i Lleida poguessin passar a fase 3 abans del 22 de juny, és a dir, abans dels 14 dies que corresponen a l’estada en cada fase. Vergés va apuntar que “seria possible” si veuen que és una proposta “lògica” d’acord amb l’evolució de l’epidèmia. Tot i això, la portaveu del Govern, Meritxell Budó, va refredar després aquesta possibilitat i va matisar que “s’ha d’acabar de parlar” perquè, de fet, segons va assegurar no s’ha arribat a proposat al Procicat.