Tram avinguda Madrid

Alguns trams de l’avinguda Madrid tenen cinc carrils. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament vol convertir l’avinguda Madrid i el carrer Berlín en dues vies on el vianant tingui més espai i la mobilitat sigui més sostenible. És per això que ara que el consistori ha començat a redactar el projecte de les futures obres, ha obert un procés participatiu per conèixer l’opinió que té el veïnat sobre aquesta transformació. Els veïns que vulguin traslladar les seves idees o necessitats hi poden participar fins al pròxim 28 de febrer a través d’una enquesta en línia. A finals de setembre, però, es va dir que un procés participatiu sobre aquest projecte començaria durant la tardor. Ja fa quatre mesos i mig d’aquell anunci.

Menys espai per als cotxes

Tal com es va comunicar en aquell moment, alguns dels objectius de la reforma són, en el cas de l’avinguda Madrid, eixamplar voreres, treure carrils de circulació i fer un carril bici de dos sentits. Aquesta última proposta és una manera de donar resposta a la demanda que col·lectius del món de la bicicleta reivindicaven des de feia anys.

D’altra banda, és important recordar que si el consistori vol fer aquests canvis és perquè actualment a l’avinguda Madrid hi ha una alta presència de cotxes i motos i en alguns trams hi ha fins a cinc carrils de circulació. A més, segons ha afirmat l’Ajuntament, les voreres són estretes i algunes estan fins i tot en “mal estat”.