Imatge de l’Institut Joan Boscà de Pedralbes. Foto: Google Maps

Els alumnes de Tercer d’ESO de l’Institut Joan Boscà, del barri de Pedralbes, van celebrar el passat dia 8 de juny una festa solidària que va aconseguir recaptar 2.100 euros per finançar els estudis universitaris a una noia de Sierra Leona, col·laborar en la manutenció de cinc nenes de l’Índia i a fer una donació a l’ ONG Proactiva Open Arms.

La recaptació aconseguida pels alumnes d’aquest institut va ser possible gràcies al sorteig d’un xec regal en un centre comercial. Durant la festa solidària també hi va haver actuacions musicals i coreografies i els alumnes de l’institut van rebre la visita de membres del Centre Karuna de l’Índia, que ajuden a nenes abandonades, i de Proactiva Open Arms, l’ONG que atén els refugiats provinents principalment de Síria que arriben a l’illa grega de Lesbos.

En una entrevista al diari El Periódico, Valentina Martos, una de les alumnes implicades en la causa solidària, explica que ja fa temps que col·laboren en diferents projectes solidaris en el marc de l’assignatura de Geografia. Martos afegeix que la festa els va “semblar una bona idea per donar-nos a conèixer i recaptar més diners”.

Martos també relata com van conèixer el cas de la noia de Sierra Leona: “Va ser a través del periodista Xavier Aldekoa, que va venir a explicar-nos la seva feina de corresponsal a l’Àfrica”.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram