Una imatge actual de l’interior de la finca. Foto: Línia Les Corts

La plataforma Salvem el Patrimoni de Les Corts ha alertat que tot el recinte de Can Capellanets, on hi ha projectada una residència per part de l’Arquebisbat, “s’està deteriorant a marxes forçades”.

La plataforma fa temps que s’oposa al projecte tal com finalment va quedar redactat, que es va aprovar a finals de gener. Aleshores, des de Salvem el Patrimoni de Les Corts ja van denunciar que la futura residència havia tirat endavant “amb menys del 50% de vots favorables”, al mateix temps que van recordar que, a banda del rebuig dels veïns del barri, la FAVB i SOS Monuments també s’oposen al projecte per “l’agressió urbanística” que suposa. Els arguments veïnals tenen a veure amb l’alçada i el volum del futur edifici i amb el “menysteniment del patrimoni existent i la destrucció dels jardins protegits”.

L’estat actual de l’edifici i tota la finca, doncs, preocupa la plataforma veïnal. “Es continua degradant i ningú fa res. L’administració hauria de fer alguna cosa, però el Districte no pren cap iniciativa”, afirmen des de Salvem el Patrimoni de les Corts. Mentrestant, tal com es pot comprovar si es passa per la cantonada dels carrers Galileu i Remei, a l’interior de la finca un guàrdia vigila perquè ningú ocupi l’edifici.

Des de l’Arquebisbat, per la seva banda, expliquen a Línia Les Corts que estan pendents que l’Ajuntament aprovi la llicència d’obres per tal que es pugui començar a fer la residència.