Una imatge de l’espai habilitat a la Fira per a les persones sense llar. Foto: Blanca Blay / ACN

“El requeriment de la distància de seguretat serà difícil de mantenir i els espais massificats generen angoixa i situacions desagradables”. Aquesta és l’opinió de Ferran Busquets, director de la Fundació Arrels, sobre el pavelló de la Fira que des d’ahir funciona per acollir persones sense llar, de moment 225 i la setmana que ve la xifra es doblarà, mentre duri la crisi del coronavirus.

Busquets deixa clar que “s’ha d’agrair l’esforç” de l’Ajuntament però veu diversos inconvenients en aquest model. “Ens estan dient que no podem estar junts però allà estan aglomerats”, afirma. “Ahir es va omplir de seguida perquè a la ciutat està tot tancat però hem de pensar que són gent que a vegades no volen ni estar en espais més petits com un alberg”, afegeix el director d’Arrels.

Preguntat sobre el paper que podrien jugar els hotels a l’hora d’acollir la gent que viu al carrer, Busquets diu que “estaria molt bé”. Això de moment només ha passat amb el personal sanitari però. Per exemplificar que un pavelló gran com aquest no és la millor opció, el director d’Arrels fa un raonament molt senzill: “On estaríem més còmodes tots, en una habitació amb 10 persones o en un espai amb 80 persones? Aquesta gent són com tothom”. Per acabar, també recorda que la gent que el 30% de la gent que viu al carrer tenen una malaltia crònica, cosa que els fa especialment vulnerables.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram