Camió Bombers Barcelona

Els set parcs de Bombers de la ciutat estan en alerta. Foto: Ajuntament

Les altes temperatures i l’elevat risc d’incendis han provocat que s’hagi posat en marxa un pla d’actuació municipal per al Parc de Collserola, que vol sumar esforços amb el que ja aplica la Generalitat des de fa setmanes. Algunes de les mesures que suposa aquest pla són mantenir en alerta els set parcs de Bombers de Barcelona i destinar més bombers a Collserola per tal que puguin actuar amb més rapidesa i eficàcia en cas d’incendi. Els efectius s’han desplegat entre les gairebé 1.800 hectàrees del parc natural, que es troba en els districtes de les Corts, Sarrià-Sant Gervasi, Horta-Guinardó i Nou Barris.

Pel que fa a les restriccions, des del passat divendres 15 de juliol es va prohibir a Collserola l’entrada de vehicles de motor i de les persones que volguessin anar-hi a fer esport o passar una estona de lleure. Paral·lelament, es va prohibir fer treballs forestals i similars que puguin provocar guspires, com ara cremar residus o fer barbacoes. Dins de l’àmbit de les recomanacions, també es va insistir en la importància de no anar als miradors.

Més bombers

La feina dels Bombers per prevenir el risc d’incendis que pot implicar l’onada de calor va més enllà. Ahir a la tarda van fer una xerrada informativa al Casal de l’Associació de Veïns del Barri de la Mercè, al barri de Pedralbes, on van donar consells sobre com prevenir incendis forestals, com ara tenir cura dels entorns de casa i com actuar si es produeix un incendi a prop d’aquesta.

Un exemple del que volen evitar totes aquestes mesures és l’incendi que es va produir dilluns a uns matolls del Pavelló de la República del barri de Montbau –districte d’Horta-Guinardó–, molt a prop de Collserola. La columna de fum de l’incendi es va veure des de diversos punts de la ciutat.