La violinista Ala Voronkova, en una imatge d’arxiu. Foto: Arxiu

La violinista ucraïnesa Ala Voronkova va ser l’encarregada de donar diumenge passat el tret de sortida a la dissetena edició del Cicle Clàssica a les Corts, que s’allargarà fins al pròxim 13 de març. Aquest cicle de música clàssica se celebra al Centre Cívic Trias i Peitx i està organitzat per l’associació Per l’Altre Cor Cremat de Barcelona.

Voronkova, establerta a Barcelona des del 1991, va interpretar en un magnífic concert obres d’Edvard Grieg i de Serguéi Prokófiev. La violinista ucraïnesa, guanyadora de diversos concursos internacionals, va tornar a demostrar perquè, ja de ben jove, primer a Ucraïna i després a Rússia, se la va considerar una nena prodigi. Voronkova va fer gal·la del seu virtuosisme que la situa com una intèrpret excepcional.

La pròxima actuació està programada pel dia 31 de gener. Es tracta del concert de veu i piano, que protagonitzaran Estela Barrientos (veu), Domènec González de la Rubia (piano). Tots dos interpretaran obres de Federico García Lorca i del mateix González de la Rubia. Dos setmanes més tard, el diumenge 14 de febrer, arribarà el torn del concert ‘Spécial Duo-Viatge emocional’ amb la participació de Rosario Rizzo (trombó) i Marta Augé (piano), que faran un recorregut per algunes de les obres d’Alexandre Guilmant, Jean-Michel Defaye, John Glenesk Mortimer, Axel Jorgensen, Stjepan Sulek i Pierre Gabaye.

El cicle continuarà el 28 de febrer amb el concert ‘Trio Ballade. Un passeig pel món del trio’. Els seus protagonistes seran Imma Guàrdia (violí), Eulàlia Nosàs (violoncel) i Marta Obradors (piano), que tocaran peces de les obres de Haydn, Beethoven, Mendelsshon, Brahms, Txaikovski, Granados i Turina.

La clausura del Cicle Clàssica les Corts serà el 13 de març amb el concert ‘Música actual en família’, on Helena Cortada (soprano), Miguel Pardo (piano) i, puntualment, Clara Pardo (violí), interpretaran diferents peces de l’obra del mateix Miquel Pardo.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram