La junta s’ha celebrat a la seu de l’empresa, a Les Corts. Foto: Aigües de Barcelona

La Junta General d’Accionistes d’Aigües de Barcelona ha aprovat avui els comptes i la gestió de l’exercici 2023, amb un benefici d’1,7 milions d’euros. L’impacte total de l’activitat de l’empresa, directa, indirecta i induïda, va ser de 898 milions d’euros a Espanya, dels quals 709,8 milions es van generar a Catalunya, i d’aquests, 627,1 milions a l’àrea metropolitana.

Segons el balanç presentat, Aigües de Barcelona ha generat el 2023 un total de 8.797 llocs de feina a temps complet a Espanya, dels quals 7.376 a Catalunya i 6.789 a l’àrea metropolitana, amb un impacte equivalent al 0,20% de l’ocupació a Catalunya.

Els accionistes han valorat positivament tots aquests resultats, especialment en un context tan complicat com l’actual, marcat pel fort increment del preu dels productes i serveis, amb una sequera persistent, que obliga a introduir noves fonts de subministrament d’aigua, i en un entorn de tipus d’interès elevats.

Molt present al  territori

A la Junta s’ha subratllat la repercussió que l’activitat de la companyia té en el territori i la seva aposta per una contractació local i responsable. En aquest sentit, cal remarcar que, dels 1.372 proveïdors totals, el 97,4% són nacionals i el 69,4% són locals i pertanyen a la província de Barcelona.

També s’han destacat l’impacte social de la companyia per impulsar l’ocupació i l’ocupabilitat de qualitat de les persones en situació de vulnerabilitat. Durant el 2023, Aigües de Barcelona ha fet una inversió de 2,5 milions d’euros en acció social i ha endegat 194 iniciatives amb les quals s’ha arribat a més de 300.000 persones. A més, per garantir l’accés a l’aigua de persones en situació de vulnerabilitat, gairebé 61.000 llars estaven, a finals del 2023, adherides a la tarifa social, i això suposa 8,8 milions d’euros bonificats.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram