Imatge de la concentració de rebuig a l’agressió. Foto: Twitter (@CDRLesCorts)

Una veïna de 57 anys de les Corts ha denunciat als Mossos d’Esquadra que divendres passat va ser agredida al passatge de Xile, al barri de la Maternitat i Sant Ramon, per portar el llaç groc de suport als polítics i líders civils independentistes empresonats.

Segons va avançar el diari digital El Món, la dona passejava tranquil·lament pel passatge de Xile quan un home se li va acostar i la va tirar a terra. Aquesta veïna ha explicat que anava cap al carrer Sant Ramon Nonat per fer un cafè amb una amiga quan un home d’uns 40 anys se li va plantar al davant. “Em va mirar amb una cara d’odi molt evident, es va fixar en el llaç groc i de cop em va agafar per les espatlles i em va empènyer amb força. Em va tirar a terra, a la part on passen els cotxes, i sense dir-me absolutament res va seguir caminant”, ha relat la dona a El Món.

L’endemà, tot i que en un primer moment no ho va fer, la dona va anar al CAP de Manso. El metge, però, la va enviar a l’Hospital Clínic perquè li va trobar sang al ronyó. Un cop al Clínic li van fer diferents proves que van confirmar que no tenia res. A banda, aquesta cortsenca ha explicat que el metge li va dir que remetria l’informe mèdic com un atestat als jutjats, ja que podia ser un cas de delicte d’odi i de violència masclista”. Des del Comitè de Defensa de la Républica (CDR) de les Corts van explicar que la dona forma part del col·lectiu.

CONCENTRACIÓ DE SUPORT
L’endemà de l’agressió es va celebrar una concentració de suport a aquesta veïna a davant de l’escola Pau Romeva.