Un dels concerts fets durant aquesta Festa Major. Foto: Districte

La Festa Major de les Corts va posar el seu punt final aquest dilluns després de celebrar una edició reduïda que havia començat el dia 8 i que ha estat marcada per la polèmica amb les entitats organitzadores.

Dies abans de l’inici de la celebració les entitats de la comissió de festes van denunciar que el Districte estava fent impossible la celebració d’enguany amb l’aplicació “retorçada” de les mesures de seguretat per la pandèmia. Això va provocar que anunciessin que no participarien en l’organització de les activitats programades, tot i que bona part d’elles havien treballat per formar-ne part. Dies abans, des del Districte ja es va deixar clar que les restriccions imposades, com ara la supressió de les barres de bar, tenien l’objectiu de garantir la seguretat i que totes les mesures s’havien pres a partir del que determina el protocol del Procicat.

Tot i aquesta situació, la Festa Major va tirar endavant amb els actes que el Districte havia programat. Així doncs, es van fer actes com el concert líric a l’Auditori Axa, el concert de Lul·la als jardins del Clot d’en Salvi, espectacles familiars o la Fira d’Artesania a la Gran Via de Carles III. Pel que fa al pregó, enguany va anar a càrrec de Maria Pérez-Hervada, directora del Centre d’Atenció Primària Montnegre, i d’Enrique Aranda, director de l’Hotel Melià Barcelona Sarrià.

Per últim, el punt final de la festa el va posar el castell de focs del dilluns al vespre, mentre que a la mateixa hora les entitats van organitzar una protesta a davant de la seu del Districte, amb una traca inclosa, per reivindicar que “la Festa Major pertany als veïns i veïnes”.