La Fundació Arrels ha fet públic el seu últim recompte de la gent que actualment viu i dorm al carrer al conjunt de la ciutat. En el cas de les Corts, la xifra és de 52 persones. Al conjunt de la ciutat la xifra és de 1.239 persones.

Des de l’entitat diuen que el número és similar a la del recompte de l’any passat però alerten que podria ser molt més gran si no fos per les 620 places que l’Ajuntament ha habilitat per culpa de la pandèmia del coronavirus.

“Un dels reptes, ara, és evitar que les persones que ocupen aquestes places d’emergència hagin de viure al carrer quan els recursos tanquin i es desconfinin. Si això passa, la frustració de les persones augmentarà i serà molt més difícil actuar”, afirma Ferran Busquets, director d’Arrels.

Per tal de reduir aquestes xifres, a Arrels creuen que cal repensar el model a partir del qual s’encara aquesta problemàtica. En aquesta línia, exigeixen habitatge “més enllà dels recursos d’emergència temporals” i proposen a l’Ajuntament que s’habilitin espais petits a tots els barris on la gent que és al carrer pugui dormir. També insten la Generalitat i el govern de l’Estat a “aprovar i implementar” les estratègies per abordar aquest problema, ja que alerten que se segueix sense fer-ho.