Estils homes

Foto: Freepik

Es parla sovint d’hàbits bons i dolents, però fins a quin punt condicionen realment la salut? Un estudi de l’Institut Guttmann, en col·laboració amb la UB i la Harvard Medical School, ha analitzat per primera vegada de quina manera es combinen hàbits com el tabac, l’alcohol, la socialització o el son per determinar la nostra qualitat de vida.

Segons els resultats, una persona saludable es caracteritza per una bona activitat cognitiva, nutrició, activitat física, qualitat del son, socialització i pla vital, un índex de massa corporal dins de la normalitat i un consum baix de tabac i alcohol. Aquesta combinació presenta un menor risc de desenvolupar malalties cròniques i garanteix una millor salut general i mental.

A partir d’aquí hi ha factors que ens posen en risc. L’augment de l’índex de massa corporal incrementa el risc de càncer, diabetis o malaltia renal. El consum de tabac és responsable de malalties cardiovasculars i neurològiques. El consum d’alcohol és causant de malalties psiquiàtriques. Però hi ha més factors que ens afecten, com la baixa activitat cognitiva, que augmenta el risc de desenvolupar malalties neurològiques.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram