Un estudi relaciona el consum de carns vermelles amb el deteriorament cognitiu i el risc de malalties com l’Alzheimer. Foto: Freepik
No és fàcil determinar quins són els aliments més saludables per a la ment, però sí que podem descartar-ne alguns que ens fan més mal que bé. Un estudi recent elaborat als EUA certifica que el consum de carns vermelles accelera el deteriorament cognitiu i eleva el risc de malalties com l’Alzheimer, sobretot si la carn consumida és processada, com ho són les salsitxes o la cansalada.
L’estudi, publicat a la revista Neurology, ha avaluat el consum alimentari i l’evolució de més de 130.000 persones durant quaranta-tres anys, i els resultats associen clarament el consum de carn vermella amb la demència. Tot i que hi ha nombrosos factors causants d’aquest tipus de patologies, com ara antecedents familiars, els investigadors es veuen amb cor d’afirmar que, en condicions normals, l’augment d’una ració diària de carn s’associa amb un deteriorament mental accelerat en més d’1,5 anys.
D’aquesta manera, una bona dieta per al cervell implica reduir el consum d’aquests productes i substituir-los per alternatives vegetals, peix o pollastre, que són molt més beneficiosos per a la salut cognitiva. Els fruits secs i els llegums també contribueixen positivament a la causa.
El cervell també necessita una neteja