Foto: Freepik

Una dieta saludable i nutritiva per als joves i adolescents implica una reducció dràstica de l’ús de pantalles. És la principal conclusió d’un estudi de la UOC que ha explorat les motivacions i les percepcions dels adolescents i que posa en evidència com davant dels dispositius s’accentua la necessitat de consumir aquests productes i també el consum compulsiu.

L’estudi ha analitzat la conducta de trenta adolescents d’un institut de Vilanova i la Geltrú que van participar en diverses reunions de grup amb l’objectiu d’esbrinar aspectes clau del seu comportament. Un tret característic del grup, i dels joves que representen, és el consum de productes ultraprocessats, és a dir, productes industrials comestibles com les pizzes, els sucs industrials, les patates fregides o la brioixeria industrial. En general, en consumeixen més quan se senten sols, quan es troben amb amics i quan seuen davant d’una pantalla.

Per evitar aquesta associació amb les pantalles només es poden fer dues coses: reduir l’ús de dispositius o bé promoure alternatives saludables als productes ultraprocessats, com ara snacks de verdures, fruita fresca o fruits secs crus.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram