Jugadores i cos tècnic de l'equip del RC Polo amb la copa

Les jugadores i el cos tècnic de l’RC Polo amb la grada. Foto: RCP

Quan faltava només un dia perquè es complissin tres anys exactes de l’anunci de Jordi Alastrue (Barcelona, 1978) com a nou entrenador de l’RC Polo de Divisió d’Honor femenina per a dues temporades, l’equip, en el tercer curs del tècnic, va complir el seu gran somni: guanyar la Lliga. Feia 18 anys que el conjunt de Pedralbes no aixecava la competició domèstica, la desena en el seu palmarès, i ho va aconseguir el passat 26 de maig després de vèncer per 2-3 l’Atlètic Terrassa.

L’RC Polo es va avançar per 0-2 amb gols de Xantal Giné i de Florencia Amundson, i el rival va empatar amb dianes de Clara Badia i d’Antonella Rinaldi. L’heroïna final seria Lorena Vives, que va saber dirigir la pilota amb delicadesa, punteria i tacte després d’un rebuig d’un penal. A més, Xantal Giné va ser nomenada millor jugadora de la Final a Quatre disputada al Club de Campo Villa de Madrid i també va recollir el premi de màxima golejadora. Giné també va ser clau a semifinals, en la remuntada (2-3) contra el Junior FC, el campió de la temporada passada.

“Un premi molt desitjat”

“Teníem molt clar que havia passat massa temps des de l’última Lliga del Polo femení i aquest títol era un dels nostres objectius principals quan vam agafar l’equip. Sabíem que teníem una oportunitat única: el format de Final a Quatre et permet guanyar la competició si completes un cap de setmana rodó, com ha estat el cas. És un premi molt desitjat i perseguit”, reflexiona Alastrue a Jordi Sanuy per a Esport Club, d’Esports 3.

L’equip tenia assumit que seria un repte majúscul i ple d’incerteses. “Contra el Junior FC el grup va tenir una reacció espectacular i en l’últim quart vam fer una remuntada espectacular, amb un gran joc i empenyent amb l’ànima. No havia viscut mai una situació així”, afegeix.

Giné, nomenada millor jugadora de la Final a Quatre, també va ser-ne la màxima golejadora

A la final sí que ja eren les favorites, després que l’Atlètic Terrassa superés, contra tot pronòstic, el Club de Campo de Madrid. “Vam saber patir en un partit que no es va decidir fins a l’últim quart”, reconeix el barceloní, que no continuarà al club després de tres anys i tres títols (Copa Catalunya, Copa de la Reina i Lliga). Acaba contracte ara i no continuarà al càrrec. “És una decisió que ja estava parlada. Sí que em vindria de gust i em faria molta il·lusió jugar una EHL, sobretot perquè seria la primera participació de l’equip femení. Vaig venir per fer aquest cicle dos anys i un addicional. Aquest final és el que costa, quan un entrenador no segueix després d’una temporada de 10”, assegura Alastrue.

El 25 de maig de 2024 hauria pogut ser encara més especial si l’RC Polo masculí també hagués guanyat la Lliga, però, malgrat haver estat el dominador del partit, va caure per 1-2 contra l’amfitrió, el Club de Campo de Madrid. Hauria estat el seu segon títol del curs després de la Copa.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram