El juvenil A celebra la seva històrica victòria contra el Barça. Foto: FCF

Final de temporada inoblidable. L’AE les Corts UBAE va ser el gran protagonista de la Festa del Futbol Català, celebrada a Martorell el passat diumenge 16. Els mamuts van tornar cap a casa amb sis medalles, quatre d’or i dues de plata, en les sis finals que van disputar.

La més celebrada, per la categoria i per la manera com va arribar, va ser la del juvenil A masculí, que va derrotar el FC Barcelona (3-2) en un partit que es va decidir a favor dels d’Alejandro García quan només faltaven quatre segons per al final. Víctor Pérez va avançar els blaugrana al minut 14, però l’UBAE va restablir l’empat en la jugada posterior gràcies a Ferran Capdevila i Gilles Vidal permetria que els verds marxessin al descans guanyant. Pérez va tornar a equilibrar forces i, quan només faltaven quatre segons per al 40, Arnau Graell va recuperar una pilota quan els barcelonistes atacaven de cinc i va marcar amb un xut amb la cama esquerra des de la seva àrea.

Pel que fa al juvenil femení, només els penals van evitarla victòria de les mamuts. El conjunt de Borja Carasusán va donar la cara contra la Penya Esplugues i, després que els 40 minuts acabessin sense gols, només cauria després de vuit llançaments des del punt fatídic.

Una categoria més abaix, el cadet masculí també va perdre la final, en aquest cas contra el Barça. El conjunt verd no va tenir cap opció contra els blaugrana i va perdre per 8-0.

Les seves companyes de categoria, en canvi, sí que van proclamar-se campiones. Les de Laia Núñez van superar el Santvicentí (2-4) amb una excel·lent Tatiana Romero, que va anotar un hat-trick. L’equip havia començat guanyant, però va haver de remuntar el 2-1 que les de Sant Vicenç de Montalt havien aconseguit durant la primera part.

Els dos triomfs restants van ser els dos triomfs dels alevins. El masculí va aconseguir derrotar el Barça (3-2), que no havia perdut cap partit en tota la temporada. L’aleví femení, per la seva banda, van guanyar contra el CFS Arenys de Munt (0-3).