La jove tennista, eufòrica amb el seu trofeu. Foto: RFET

Per molt habitual que sigui en els darrers anys, és un mèrit enorme que qualsevol esportista guanyi un títol en alguna categoria superior a la qual ha de competir. I aquest és el cas de Clàudia de las Heras, tennista del Laietà, va aconseguir guanyar el Campionat d’Espanya júnior el passat diumenge 25 d’agost… sent encara cadet. De las Heras va alçar el títol gràcies a la seva victòria contra la formenterenca Gemma Lairón, del CT Barcino, per 6-3 i 6-4.

“La veritat és que arribava a aquest torneig amb les expectatives molt baixes, perquè havia estat 15 dies de vacances i la setmana passada (la del 12 d’agost) vaig entrenar una mica, però de forma molt light. Però estic molt contenta, cada dia que passava m’he anat sentint millor, tot i que l’inici del campionat em va costar bastant”, va explicar de las Heras després d’haver-se proclamat campiona.

En el seu camí cap a la final (va arrencar la cita com la sisena cap de sèrie), de las Heras va derrotar Laura García (7-5 i 6-2), Elena Rubio (doble 6-0), Isabel Pascual (6-3, 4-6 i 6-1), Andrea Burguete (6-4 i 6-2) i Tea Pavlicic (6-4 i 6-2). La jugadora del Laietà va tancar un campionat gairebé perfecte, cedint un únic set, en la tercera ronda contra Isabel Pascual.

De las Heras, que només té 15 anys, continua amb el seu esplèndid 2019, any en el qual ja havia alçat un altre campionat en categoria júnior (a Tunísia) i s’havia proclamat campiona d’Espanya de dobles cadet.