Foto: Centre LGTBI de Barcelona
El Centre LGTBI ha engegat el cicle d’activitats Territoris kuir, una proposta que destaca el teixit i l’organització kuir de Barcelona i reivindica les pràctiques i els aprenentatges col·lectius que ja existeixen a la ciutat. Fins a finals de gener, estan programats una sèrie de tallers expandits de temes diversos per aprendre i compartir eines comunes i maneres d’entendre el món més enllà de la qüestió identitària.
Tal com expliquen des de l’equipament, algunes de les preguntes que planteja el cicle Territoris kuir són “com s’articulen les vides i les persones queer a la ciutat de Barcelona?”, “qui legitima les nostres habilitats i quins formats podem inventar per compartir coneixement i experiències amb lis altris?” o “quina escletxa proposa la institució per donar lloca a l’autogestió?”.
Pel que fa als tallers, durant el mes de novembre tindran lloc Salts mortals, pràctiques kuir de salut mental; Un grup d’entrenament kuir; i Laboratori de costura kuir, tall i confecció des dels marges.
“Com s’articulen les vides queer a la ciutat?” és una de les preguntes de ‘Territoris kuir’
El taller Salts mortals, pràctiques kuir de salut mental es fa els dies 6, 15 i 29 de novembre al Centre LGTBI i proposa preguntes com ara “com podem donar-nos suport en moments de crisi emocional?”. L’activitat és a càrrec de Sol Prado i pretén detonar el fantasma que sobrevola les crisis emocionals.
Pel que fa a Un grup d’entrenament kuir, es tracta d’una trobada “per piratejar la idea de gimnàs, de vegades normatiu i hostil”. L’objectiu és crear un espai més amable i segur per als cossos diversos. El taller el porta a terme Ozana Marginean el 16, 23 i 30 de novembre a Fabra i Coats: Fàbrica de Creació de Barcelona.
L’últim taller que tindrà lloc el mes de novembre és Laboratori de costura kuir, tall i confecció des dels marges, i el tema principal serà “crear en relació amb el que no serveix i és sobrant”. Durant l’activitat s’activarà un espai on entendre la costura des de la sostenibilitat, com un fet polític i una eina d’emancipació. El taller és a càrrec de Sofia Archer i es fa el 20 i 27 de novembre i el 4 de desembre al Casal Ca l’Isidret.
Drag i dissidència en vuit fotos
Més enllà dels tallers, fins a finals de gener el Centre LGTBI acull Alguien disparó, una exposició fotogràfica d’Isaac Flores sobre l’escena artística LGTBIQA+ a Barcelona.
La mostra està configurada per vuit imatges de gran format, centrades en l’art del drag, el transformisme i la dissidència sexual. Des del 2017, Isaac Flores documenta i crea des d’un imaginari lliure de prejudicis.
L’entrada a l’exposició Alguien disparó és lliure i gratuïta i les visites es poden fer a la seu del Centre LGTBI, al carrer Comte Borrell, 22, en el seu horari habitual.
Contingut elaborat amb la col·laboració de: