Taller cuina Boqueria

Foto: Ajuntament

El Mercat de la Boqueria va acollir el passat dissabte 15 de gener un taller de cuina per a persones amb síndrome de Down. La finalitat d’aquesta activitat és donar eines a aquestes persones perquè puguin aprendre a preparar plats cuinats per elles mateixes i no dependre tant del menjar precuinat.

Els participants en el taller formen part del grup de lleure ‘Quedem’, que està adscrit a la Fundació Catalana Síndrome de Down. El col·lectiu va visitar la Boqueria per preparar una recepta a l’aula gastronòmica del mercat. L’encarregada d’elaborar el plat forma part de la Fundació i va decidir ensenyar-los a cuinar mandonguilles amb verdures. La professional va explicar als membres de ‘Quedem’ els passos que requereix la recepta. Per fer-ho, els va dividir en dos grups que es van repartir les tasques per avançar en l’elaboració, com ara tallar les verdures o bé cuinar les mandonguilles.

Fomentar l’autonomia

La finalitat d’aquest taller és evitar que les persones amb síndrome de Down depenguin tant dels productes precuinats a l’hora de menjar i que puguin preparar plats saludables per elles mateixes.

El grup ‘Quedem’ és hereu del Programa d’Autonomia Jove i va ser creat el 1998 per fomentar l’oci en comunitat i possibilitar espais de relació per garantir el dret al lleure de les persones amb síndrome de Down.