Rambla Barcelona

El cost del turisme pot augmentar notablement. Blanca Blay / ACN

La pujada del preu de les matèries primeres i l’energia ha fet saltar les alarmes en el sector de la restauració per la repercussió que pot tenir la conjuntura actual en el turisme. “És una pedra a la sabata en un procés de recuperació d’una economia trinxada per l’impacte de la pandèmia”, assegura a l’ACN el director del Gremi de Restauració, Roger Pallarols. Les alertes també arriben per part de PIMEC. El seu gerent institucional, Àngel Hermosilla, afirma que l’encariment de les matèries primeres provocaria un increment d’entre el 5% i el 10% en el cost del turisme.

En aquesta línia, Pallarols assenyala que l’augment del preu de les matèries primeres s’ha començat a notar i que repercutirà en una campanya de Nadal “atípica”, ja que serà la primera en dos anys que no ha de conviure amb restriccions. “En ple procés de reconstrucció, afegim una greu dificultat que impactarà en els costos de productes i serveis que es prestin a la ciutat”, lamenta preocupat.

Pel que fa a la durada d’aquesta situació, des de PIMEC consideren que es mantindrà fins a l’estiu de l’any que ve, la qual cosa farà, consideren des de l’entitat empresarial, que les empreses apugin el preu final dels serveis i els productes. Una situació que fa que Hermosilla demani a les administracions mesures perquè l’increment del preu de l’electricitat no sigui tan fort, com ara augmentar la renda o la capacitat de consum de les famílies. “En una situació on els costos familiars i empresarials pugen a causa de l’energia i les matèries primeres, no podem carregar més costos amb una pujada d’impostos”, recorda.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram