Les terrasses poden obrir des de dilluns. Foto: Aina Martí / ACN

L’entrada a la fase 1 de la ciutat des d’aquest dilluns va fer que els bars i restaurants ja poguessin posar en marxa les seves terrasses, tot i que amb un aforament limitat.

En el cas de les Corts, segons les xifres que va fer públiques l’Ajuntament, van obrir gairebé el 60% de les terrasses. La mitjana de la ciutat va ser del 40%, amb Horta-Guinardó al capdavant (75%).

De moment l’arrencada ha estat de forma escalonada, amb estones on a les terrasses s’hi ha vist força gent i a estones menys. A la plaça de la Concòrdia, per exemple, expliquen des del bar Rabbar que dilluns i ahir van tenir moments amb força gent. Altres, com és el Fragments Cafè, es posen en marxa avui.

“ESCALFAR MOTORS”
Per la seva banda, el Gremi de Restauració ha assegurat que, segons els seus càlculs, dos de cada tres locals amb terrassa encara no han obert les portes tot i que, amb l’entrada de la ciutat en la fase 1, ja puguin reprendre la seva activitat. Les xifres del Gremi, doncs, varien a la baixa respecte de les de l’Ajuntament.

L’entitat situa al voltant del 20% i el 30% els bars i restaurants amb terrassa que han aixecat la persiana. “Aquesta fase 1 servirà per escalfar motors de cara a la fase 2, on sí que viurem una reobertura massiva”, ha dit Roger Pallarols, president del Gremi de Restauració. Pallarols creu que el sector comença a veure “un cert horitzó, una llum al final del túnel després d’un període molt difícil que ha suposat dos mesos llargs de tancament de les activitats”.