Marín rep Línia Les Corts un matí de divendres, amb la seva farmàcia a ple rendiment. Durant la conversa remarca que en un barri residencial com Pedralbes el paper del comerç és fonamental.

Quin és el seu paper com a associació respecte del comerç de Pedralbes?
Intentem que es conegui tot el comerç que hi ha a la zona del Mirall, que en tenim molt i amb molta varietat, ja que és la zona més comercial de Pedralbes.

I això com s’aconsegueix?
Fem una feina de dinamització al barri. Fem activitats, com la sortida al carrer que vam fer abans-d’ahir i que coincideix amb Santa Gemma. L’altra sortida al carrer és la que es fa per la Festa Major. També fem moltes activitats per a la canalla, com ara un festival infantil, promocions de fidelització…

Sortir al carrer permet als comerciants mostrar el seu producte.
Sí. Quan hi ha les sortides al carrer la gent pot veure l’oferta de cada botiga, es fan promocions…

El tracte personal deu ser un aspecte molt important en la relació amb els clients. És el vostre valor afegit?
Sí. La gent ho valora molt, sobretot la més gran. Jo allà on m’atenguin bé sempre hi aniré. Prefereixo un lloc petit on el tracte és proper que no el que pots trobar en una gran superfície. És molt bonic quan veus que la gent entra als comerços i es saluden, ja que es coneixen de tota la vida.

Aquesta és la millor manera de tenir una clientela fidel?
El barri és molt residencial i el comerç permet tenir vincles veïnals. I la veritat és que tenim una clientela molt fidel.

En el cas d’un barri com Pedralbes, amb la renda més alta de la ciutat, canvia la manera amb què els comerciants viuen el seu dia a dia?
Una diferència és que organitzem els actes sempre entre setmana, perquè aquí els caps de setmana hi ha molt poca gent. Per la resta, crec que no és tan diferent com en altres llocs de la ciutat. El que dèiem del tracte personalitzat, per exemple. Aquí la gent ho valora molt, com també deu passar en altres llocs. També és cert que en altres zones potser coses com les promocions es miren molt i aquí no tant. És evident que és una bona zona per als comerços.

També és veritat, però, que el teixit comercial de Pedralbes és petit si es compara amb altres llocs de la ciutat.
Sí, molt més reduït. Però aquesta zona és la de l’eix comercial i és on hi ha més botigues. Això fa que siguem un punt d’atracció per a la gent que viu a prop d’aquí però que no té cap comerç a tocar de casa.

I el futur de Mirall de Pedralbes cap on mira? Quins objectius teniu?
Actualment estem donant un impuls a l’associació. El paper de la dinamitzadora es nota, estem potenciant les xarxes socials… I l’objectiu és aconseguir més associats. Ara en tenim 32 però volem expandir-nos i ampliar la nostra àrea d’influència. Cal seguir treballant amb força.