Roger Pallarols és el president del Gremi de Restauració. Foto: Albert Cadanet

El Gremi de Restauració ha assegurat que la reobertura dels bars i restaurants fins a les onze de la nit “arriba tard”, tot i que celebra que atén el “crit d’auxili” del sector davant una situació “agònica”.

El director de l’entitat, Roger Pallarols, considera que la reobertura dels sopars s’hauria d’haver permès des d’aquest dilluns 3 de maig i adverteix que molts negocis ja no es podran beneficiar de la decisió, ja que Barcelona, diuen des del Gremi, ha perdut un quart dels bars i restaurants, una xifra que creuen que serà d’un terç quan s’acabi la crisi econòmica actual. “La situació de la restauració és dramàtica. Les defuncions empresarials són i seran molt importants”, ha lamentat Pallarols. Per aquest motiu, també demana eliminar les restriccions d’aforament i horari de cara a les pròximes setmanes. Una reivindicació que considera que serà el nou cavall de batalla.

Tot i aquesta situació, el Gremi ha volgut agrair la “proximitat i empatia” del conseller d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa. D’altra banda, l’entitat ha valorat positivament el posicionament del plenari municipal de divendres passat a favor d’obrir la restauració i l’oci nocturn fins al vespre.