El sector de la restauració està patint molt la situació actual. Foto: Arxiu

El Gremi de Restauració ha alertat que els bars i restaurants de la ciutat estan en una situació d’extrema gravetat a causa de la crisi provocada per la pandèmia del coronavirus. Els efectes de l’actual situació, creuen des de l’entitat, “seran devastadors” i el càlcul és que un 30% dels negocis ja no tornaran a obrir.

Per tal de mitigar aquesta situació, el sector va enviar aquest cap de setmana una carta al president espanyol, Pedro Sánchez, on li demana que intervingui el mercat dels lloguers de bars i restaurants. En un comunicat fet públic dissabte, el gremi va exposar que la intervenció s’hauria de fer en tres fases: la condonació forçosa mentre duri el tancament, una reducció del lloguer quan es torni a obrir si s’ha hagut de limitar l’aforament dels locals i, per últim, la revisió dels lloguers que es van augmentar durant aquests últims anys. Aquesta petició la fan després d’haver pogut comprovar que els propietaris dels locals estan, com a molt, acceptant ajornaments de part del lloguer que més endavant s’hauran de pagar.

TAXA DE TERRASSES
D’altra banda, la cap de files de JxCat a l’Ajuntament, Elsa Artadi, presentarà una proposta perquè la taxa de terrasses torni a tenir els preus d’abans de l’aprovació de les ordenances fiscals d’enguany, que va suposar un augment del seu import.