Roger Pallarols, director del Gremi de Restauració. Foto: Albert Cadanet / ACN

El Gremi de Restauració va fer públic ahir un vídeo a les xarxes socials per denunciar les seqüeles a nivell econòmic i emocional que els responsables dels bars i restaurants de la ciutat estan patint a conseqüència de les actuals restriccions en el sector. En el vídeo, es recullen diferents testimonis que expliquen com estan afrontant una situació que aviat farà un any que va començar.

Un dels testimonis del vídeo és el de l’Anna, una restauradora de les Corts que relata com la seva situació anímica és un “pujar i baixar continu” i la frustració que li causa veure com les restriccions al seu sector no ajuden a millorar les dades epidemiològiques.

“POU SENSE FONS”
Des del Gremi de Restauració adverteixen que el deute dels autònoms i pimes “ha esdevingut un pou sense fons que absorbeix qualsevol mena d’ingrés i que amenaça el patrimoni personal i sosteniment de les famílies”. El director de l’entitat, Roger Pallarols, assegura que els testimonis del vídeo són “només la punta de l’iceberg”. “Aquest vídeo hauria de remoure la consciència de tots aquells que segueixen reclamant sacrificis i més sacrificis a un sector i a unes persones que es troben al límit de la seva capacitat”, afegeix Pallarols, que explica que en els darrers mesos s’han multiplicat els desnonaments de restauradors que abandonen el local i les seves inversions perquè no poden assumir les despeses fixes o han de fer uns traspassos per sota del que seria normal en temps de crisi.