El Mercat de les Corts ha modificat el seu horari aquests dies. Foto: Districte

El coronavirus suposa un risc més alt per a la gent gran o la que té patologies prèvies, de manera que és especialment important que aquests sectors de la població mantinguin un confinament estricte. Per tal d’ajudar els col·lectius vulnerables davant d’aquesta crisi sanitària, el Mercat de les Corts ha posat en marxa un servei a domicili adreçat exclusivament a aquestes persones. Les comandes es fan per telèfon i són el client i el paradista qui trien el dia i l’hora de l’entrega dels productes a casa del comprador, sempre prenent les mesures de seguretat recomanades.

De fet, aquestes mesures de protecció per evitar contagis de Covid-19 són les que s’han instaurat també al dia a dia del mercat: distància personal, ús de guants i mascareta i desinfecció, entre d’altres. A més, també s’ha modificat l’horari de l’equipament, de manera que ara obre de dilluns a dijous de vuit del matí a dues de la tarda i els divendres i dissabtes, de vuit a tres.

EL COMERÇ TAMBÉ S’ADAPTA
En la mateixa línia que el mercat, els comerços del districte també s’han hagut d’adaptar a la situació excepcional provocada per la pandèmia. D’entrada, tots els establiments que no es dediquen a la venda de productes de primera necessitat estan tancats des del decret de l’estat d’alarma, mentre que els que sí que es consideren essencials han modificat els seus horaris.

Per mantenir la clientela ben informada, els eixos i associacions comercials del districte s’han organitzat a través de les seves pàgines webs i xarxes socials. Per exemple, l’entitat El Mirall de Pedralbes ha publicat al seu compte d’Instagram un llistat amb els seus vuit establiments que continuen en funcionament, així com els telèfons de contacte i horaris corresponents. El mateix ha fet l’Eix Sants-Les Corts al seu web, que s’actualitza diàriament, alhora que ha fet un pas més: ha demanat col·laboració per aconseguir mascaretes per als comerciants. Les Corts Comerç 08028, per la seva part, ofereix també informació sobre ajuts econòmics per a veïns, entitats i autònoms, així com propostes d’entreteniment i aprenentatge des de casa.

L’ACCIÓ SOCIAL DEL COR
A més de facilitar la informació dels seus establiments, El Cor de les Corts ha volgut engegar una acció social per ajudar la gent gran sense recursos, tot fent visites per detectar les seves necessitats i mirant de cobrir-les en la mesura del possible. A banda, també han impulsat la confecció de mascaretes per repartir-les als CAPs i residències geriàtriques de l’entorn.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram