Mercat Mercè

Foto: Ajuntament

Sis dècades de vida donen per a molts moments. Alguns d’inoblidables, altres de pitjors, però sempre amb l’energia que caracteritza els paradistes dels mercats de la ciutat. Aquesta és l’edat del Mercat de la Mercè, que celebra el seu seixantè aniversari amb una mostra de fotografies històriques.

L’exposició està ubicada a les instal·lacions del mercat i exhibeix instantànies de la façana, a més de plànols originals de la instal·lació. També, és clar, mostra fotografies dels anys 60 i, a més, documentació de l’època que ajuda a entendre la trajectòria d’aquest equipament de barri. La mostra es completa amb l’escrit d’un paradista que explica la seva trajectòria al mercat i que dona una idea de la seva història.

L’exposició es pot visitar en horari de mercat. Els dilluns, dimarts i dimecres, de set del matí a dues del migdia. Els dijous, de set del matí a dues del migdia, i de cinc de la tarda a vuit del vespre. Els divendres estarà disponible per ser visitada de set del matí a vuit del vespre, mentre que els dissabtes l’horari és de set del matí a tres de la tarda.

El Mercat de la Mercè es va inaugurar el 19 de març del 1961, tot i que no va entrar en funcionament fins al 8 d’abril d’aquell mateix any. Es va edificar a sobre dels terrenys de l’antiga masia de Can Basté, al bell mig del camí que anava d’Horta a Sant Andreu. És el segon mercat que es va construir al districte de Nou Barris.