Una dona passa per davant d’un aparador trencat. Foto: Carola Lòpez / ACN

Les dues principals entitats que representen els eixos comercials dels barris de la ciutat, Barcelona Comerç i Barcelona Oberta, participaran demà en l’acte empresarial organitzat per Foment per mostrar el rebuig als aldarulls que s’han viscut a la ciutat en les darreres setmanes durant les manifestacions de condemna a l’empresonament del raper Pablo Hasel.

La trobada se celebrarà a l’Estació del Nord sota el lema ‘Ja n’hi ha prou! Centrem-nos en la recuperació’ i hi partiparan empresaris, comerciants, hotelers i restauradors. Al voltant de 150 organitzacions empresarials, socials i culturals han firmat un manifest on s’exigeix que s’acabin els actes vandàlics, al mateix temps que s’urgeix als partits polítics a formar govern com més aviat millor i a negociar un pacte de país que tingui com a objectius la recuperació econòmica i social. Els firmants també exigeixen a l’Estat un paquet d’ajudes per als empresaris i els autònoms.

L’acte de demà arriba després que dijous passat els principals representants del sector econòmic, comercial i turístic es reunissin amb els consellers d’Interior, Miquel Sàmper, i d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, juntament amb la cúpula dels Mossos d’Esquadra, per tractar la situació.