Un moment de la trobada entre Colau i comerciants. Foto: Barcelona Comerç

Els esmorzars que estan organitzant els representants del comerç local, la Fundació Barcelona Comerç i Barcelona Oberta, amb els diferents candidats a l’alcaldia van tenir dilluns l’alcaldessa Colau com a protagonista. Durant l’acte, Colau va poder comprovar com el sector del comerç arriba a aquestes eleccions amb diferents reptes i també amb crítiques que va aprofitar per exposar.

Durant la trobada, Colau va explicar que un dels seus projectes estrella per impulsar el comerç local, si repeteix a l’alcaldia, és invertir 30 milions d’euros per rehabilitar un total de 150 locals. Una mesura que es complementaria amb un lloguer assequible per als mateixos locals. La proposta forma part del pla Barris Dinàmics i des de Barcelona En Comú expliquen que “la mesura pretén garantir un comerç de proximitat diversificat a tots els barris” després que s’hagi detectat que al conjunt de la ciutat “un 23% dels baixos dedicats al comerç estan desocupats”. Aquesta xifra, afegeixen els comuns, arriba al 30% en alguns districtes.

TOP MANTA
Tal com era d’esperar el tema més espinós de la trobada va ser el Top Manta. Davant les queixes dels comerciants, Colau va defensar la gestió del seu govern. “Estem fent molt més del que es va fer en mandats anteriors”, va dir. L’alcaldessa va criticar la Generalitat per, segons ella, no actuar i va posar d’exemple el cas de l’estació de plaça Catalunya, del qual va dir que “al final va ser l’Ajuntament el que va liderar la formació del nou dispositiu de seguretat”.