Interior de la farmàcia Oller, un dels establiments protegits. Foto: FO

Al districte de les Corts només es protegiran dos establiments emblemàtics, segons la llista que va presentar el govern municipal fa uns dies. Són la farmàcia Oller, ubicada a la plaça Concòrdia, 3, i La Merceria, al carrer Vallespir, 164. Es tracta els dos mateixos comerços que ja incorporava l’anterior, presentada durant el passat mandat de Xavier Trias.

Al conjunt de la ciutat, la nova proposta municipal inclou 211 establiments que es beneficiaran del pla de protecció de les botigues històriques que es portarà al pròxim Ple del 26 de febrer. Unes mesures que ja han rebut el vistiplau del grup de CiU, que considera que el nou pla “beu i s’inspira” en el que va presentar l’any passat.

El nou pla té com a objectiu protegir aquests negocis, tot i que reconeix la seva incapacitat de salvaguardar la seva activitat, que és el que justament demanava l’Associació de Comerços Emblemàtics. “No hi ha hagut cap canvi respecte de la proposta anterior”, lamenta Josep Maria Roig, secretari de l’entitat.

Com a contrapartida, el consistori hi destinarà 1 milió d’euros anuals en ajudes en l’IBI –de fins al 95%– i bonificacions per fer obres als locals, unes ofertes que tampoc convencen els propietaris dels comerços. “No hem demanat cap subvenció, seria un greuge comparatiu amb la resta de botiguers”, critica Roig.

El pla estableix tres categories de protecció patrimonial. Tot plegat, unes mesures que no il·lusionen els botiguers, que estan negociant amb el PSC per portar la qüestió al Parlament.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram