Barcelona oberta

Gabriel Jené, president de l’entitat amb el micro. Foto: Barcelona Oberta

Barcelona Oberta està d’enhorabona. I és que l’agrupació d’eixos comercials ha celebrat els seus 10 de vida aquest mes de juny. Concretament, el passat 13 de juny l’entitat va organitzar una festa a la qual van assistir personalitats com l’alcalde Jaume Collboni o el director general de Comerç de la Generalitat, Jordi Torrades, a més de la junta de l’entitat liderada pel seu president, Gabriel Jené.

Cal recordar que Barcelona Oberta és la unió dels eixos comercials del centre de la capital catalana que estan ubicats a les zones més turístiques. En aquest sentit, Jené va fer broma en el seu discurs dient que els ha costat 10 anys “obrir en diumenge durant quatre mesos a les zones turístiques” i que, per tant, d’aquí a 20 anys aconseguiran obrir “tots els festius”.

D’altra banda, el president de Barcelona Oberta també va reivindicar la “independència econòmica per treballar” i va destacar la consolidació de l’entitat al conjunt de la ciutat. “Volem participar dels grans reptes de la ciutat i reivindiquem el nostre paper en qüestions com la mobilitat, la seguretat o la recuperació de Ciutat Vella”, deia Jené.

Per la seva banda, Collboni també va remarcar l’acord de consens entre les patronals i les administracions perquè els comerços de les zones turístiques puguin obrir els diumenges d’estiu. “Ajuda a aprofitar més l’estança dels turistes a Barcelona”, va dir l’alcalde.

Per la seva bada, Torrades va destacar que el 49% dels barcelonins tenen un eix comercial a cinc minuts de casa.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram