Furgoneta aparcada

Cada cop és més difícil aparcar per als repartidors. Foto cedida

Els darrers canvis de mobilitat de la ciutat i l’augment de les compres online viscut arran de l’esclat de la pandèmia han provocat que ara sigui més difícil per als repartidors fer la seva feina. Hi ha intenses congestions o costa trobar places de càrrega o descàrrega on aparcar. És per això que ahir l’Ajuntament va anunciar una sèrie de mesures que vol impulsar per millorar la situació.

Per una banda, l’objectiu és substituir part de la distribució a domicili a canvi de fer créixer els punts de recollida físics, que serien una mena de taquillers on es podrien anar a buscar els productes comprats. Una instal·lació similar es vol fer als mercats municipals, on els clients podran recollir les compres de menjar. En aquesta línia, també es vol augmentar el nombre de Centres de Distribució Urbana de Mercaderies (CDUM’s), on s’emmagatzemen paquets que es distribueixen amb transports sostenibles.

D’altra banda, l’Ajuntament també proposa que certs repartiments es facin en horaris nocturns. En aquest sentit, el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, va assenyalar que aquest podria ser el cas dels supermercats.”Es tracta de no concentrar totes les descàrregues en els mateixos horaris”, va dir.

Taxa al comerç online

Sobre la taxa que el consistori vol imposar a grans empreses de comerç online, l’Ajuntament va explicar que treballa amb la idea de poder presentar una proposta abans de l’estiu. Tal com va recalcar la tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz, “la distribució no és gratuïta”.