Foto: Ajuntament

Avui acull un centre cívic, però la Torre Llobeta és un exemple del patrimoni arquitectònic de l’Edat Mitjana. L’edifici té el seu origen al segle XV, quan es va construir com a casa senyorial, envoltada d’una enorme extensió de terrenys agrícoles. Amb el pas dels anys, la Torre Llobeta va reconvertir-se en una masia, de les més antigues que es conserven encara avui a la ciutat.

De fet, la construcció ha arribat fins als nostres dies en un gran estat de conservació (sobretot al seu interior). Encara avui s’hi poden apreciar molts elements gòtics, com ara els grans finestrals decorats de la façana, la porta ogival que hi dona accés, el pati i l’escala interior, que han fet que es declarés com a equipament d’interès cultural local per part de l’Ajuntament. Juntament amb el nucli històric de Vilapicina, dona nom al barri de Vilapicina i la Torre Llobeta.

L’aprofitament d’aquest edifici històric per oferir un servei públic i de qualitat al barri ha convertit la Torre Llobeta en un lloc molt estimat i necessari per als veïns. Un indret que no es pot separar del que ha estat la història passada i del que és el present del districte de Nou Barris.

Va ser concebuda com una casa senyorial, va servir com a masia i des de l’any 1983 acull un centre cívic

MÉS DE TRES DÈCADES DE CULTURA
La Torre Llobeta es troba al bell mig de l’illa de cases delimitada pel Passeig de Maragall i els carrers de Santa Fe, de Cartellà i de Subirats. Transformada en centre cívic l’any 1983, la Torre Llobeta és avui dia un espai obert a tothom, que ofereix tallers de música, cuina, idiomes, teatre i també de danses tradicionals i arrelades com la sardana.

Com ha passat amb tots els equipaments, la Torre Llobeta ha hagut d’adaptar la seva oferta cultural a les restriccions sanitàries per contenir la pandèmia.

A través del seu portal web es pot consultar tota la programació d’actes i de cursos de salut i esport, llengües, dansa, multimèdia, memòria i art i creativitat.

Una de les iniciatives impulsades al centre cívic és la revista La veu de Torre Llobeta, que el desembre de l’any passat va publicar el seu número 75. Es tracta d’un projecte coordinat per l’Associació de Dones en Forma i recolzat per aquest equipament i que té seccions d’humor, espais biogràfics de personatges importants, de cinema, de cuina i també d’opinió i de literatura, entre altres.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram