Aquesta casa d’estil modernista i aires de conte de fades va ser reformada completament entre els anys 1906 i 1908, segons projecte de l’arquitecte Manuel Joaquim Raspall i Mayol, quaranta anys després d’haver-se construït (el 1866). Com tantes altres edificacions del barri, era la residència d’estiueig d’una família burgesa. Situada al carrer Panamà, 13, hi destaquen els esgrafiats florals i els detalls ceràmics de la façana, així com la torratxa i la tribuna. Seguint la moda modernista del trencadís, la tanca exterior porta el nom de la casa escrit amb aquesta tècnica.

El fet que la burgesia barcelonina del principi del segle XX escollís la part alta de Pedralbes per instal·lar-hi les seves cases d’estiueig permet observar en l’actualitat alguns exemples de residències d’estils diferents. La Vil·la Hèlius o Casa Grané és un exemple modernista dels més reeixits de les Corts i actualment està inclosa dins del catàleg de patrimoni arquitectònic de Barcelona.

A la tanca perimetral exterior s’hi pot observar un bonic detall de trencadís amb el nom de la casa entre gira-sols. Actualment, la casa és visitable només per l’exterior.