L’Hortet del Pou de la Figuera. Foto: Ajuntament

L’hort comunitari del Pou de la Figuera és un espai cedit, autogestionat i gratuït que vol fomentar l’interès per les bones pràctiques en medi ambient i agricultura ecològica. Iniciat l’any 2000 disposa de prop de 120 metres quadrats i és un recurs obert a tothom i sense límit de participació on s’organitzen activitats, tallers i àpats populars, cuinats amb collita pròpia.

Però no va ser fàcil arribar fins aquí. El que ara coneixem com l’Hortet del Pou de la Figuera és fruit de les lluites socials i veïnals, que van aconseguir dignificar el solar que va quedar després dels enderrocs massius del PERI del barri de Sant Pere. Autogestionat per la comunitat, l’Hortet és un recurs de cultiu i experimentació ecològica promogut per enfortir llaços socials i millorar ambientalment el barri.

El renovat parc infantil del Pou de la Figuera. Foto: Ajuntament

La remodelació de l’espai ha continuat en els anys posteriors i el 21 de juny vinent s’inaugurarà una nova àrea de jocs infantils amb un sorral per als infants de 0 a 6 anys i elements de joc per a infants de 6 a 12 anys com un gronxador accessible, una plataforma giratòria, un llit elàstic i dos tobogans i elements de joc d’escalada i agilitat. A més, s’ha instal·lat un nou mobiliari, cadires i bancs, una nova taula de ping-pong, una font per beure i un espai on aviat es plantarà una figuera que faci honor al nom del carrer.

Contingut elaborat amb la col·laboració de:

Logo Ajuntament Barcelona

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram