Foto de família dels organitzadors i participants del Tast a la Rambla, davant del Mercat de la Boqueria. Foto: Línia La Rambla

Ahir al migdia, pocs minuts abans de l’apagada general que va paralitzar el país, finalitzava la presentació de la nova edició del Tast a la Rambla, que tindrà lloc del 8 a l’11 de maig a la plaça de Catalunya. Entre les novetats d’enguany hi ha una jornada dedicada a la cuina catalana i la incorporació de noves gastronomies, com la valenciana. A banda dels tastets, hi ha preparat un ampli programa d’activitats gastronòmiques i culturals.

El Tast a la Rambla celebra enguany la seva onzena edició i mostra més múscul que mai, tal com s’han encarregat de mostrar els promotors de l’esdeveniment: Amics de la Rambla i el grup gsr. Àlex Balletbó, flamant nou president d’Amics de la Rambla, ha destacat que l’objectiu del tast és, com sempre, “apropar el barceloní a la Rambla”. Per aconseguir-ho, Jordi Parra, director del grup gsr va presentar un programa amb més de 65 activitats entre showcookings, tastos de vi i oli i actuacions musicals; 32 restaurants i sis pastisseries. També va destacar la presència d’una nova regió, el País Valencià, que s’uneix a les cuines de Múrcia, Castella la Manxa i Lanzarote, que també tindran espais destacats al Tast

Sota el paraigua de Catalunya, Regió Mundial de la gastronomia 2025, el dissabte 10 de maig la gastronomia catalana serà la protagonista d’una jornada didàctica al voltant dels seus productes agroalimentaris, com ara els vins o els olis amb DOP, i la seva tradició culinària, de la mà de someliers i cuiners destacats del territori. “La cuina és una eina que ens ajuda a explicar els productes”, va explicar Dèlia Perpiñà, directora gerent de Prodeca, “i això és el que volem fer amb els showcookings”. “El Tast a la Rambla és un gran aparador per als de casa i per als de fora, i volem aprofitar-lo”, ha insistit Perpiñà.

Carles Gaig, Premi Tast a la Rambla 2025

Durant la presentació es va anunciar també la segona edició del Premi Tast a la Rambla, que s’entregarà durant la jornada inaugural a Carles Gaig. El cuiner, present a l’acte, va prendre la paraula per destacar, per sobre de tot, el seu amor per la cuina: “El millor motiu per aixecar-me és fer el que m’enamora, anar al mercat, triar un bon producte i emportar-me’l a la cuina per treballar-lo”.

Gaig va remarcar la importància manifesta d’un esdeveniment d’aquestes característiques: “El més important és que els visitants s’emportin la idea que aquí hi ha una cuina de les més importants en l’àmbit mundial”. El cuiner també va voler recordar la necessitat de retornar-lo, com més aviat millor, al seu espai original, “perquè si hi ha un carrer màgic a Barcelona és la Rambla”.

Ivan Pera reivindica “l’esperit ramblero”

El comissionat pel Pacte a Ciutat Vella va emmarcar el tast en un context de potenciació de l’entorn de la Rambla. Cal reivindicar, des del seu punt de vista, “l’esperit ramblero, que ens recorda d’on venim i el que ha de ser la Rambla”. “Volem que sigui el passeig per excel·lència de tots els barcelonins i que la nova Rambla doni sentit a Barcelona”, va sentenciar Pera.

Tota la programació del Tast a la Rambla es pot consultar a la pàgina web www.tastalarambla.cat

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram