Cartell promocional dels Pressupostos Participatius (2024-2027). Foto: Ajuntament de Barcelona
Des de la renovació de l’Estadi del CE Europa, el Nou Sardenya, o la millora del camp del FC Martinenc a la creació d’espais joves o fer més agradables els carrers de la ciutat: ja està en marxa el procés de filtratge dels projectes dels Pressupostos Participatius (2024-2027) de Barcelona. Tots els veïns de més de 8 anys de la ciutat poden votar els seus projectes preferits perquè avancin a la següent fase i puguin acabar convertint-se en realitat.
Tot i que inicialment es podien votar des del dia 10 de març, problemes tècnics a la pàgina web de Decidim.Barcelona van dificultar les votacions durant les dues primeres jornades. Segons el consistori, el mal funcionament del web es devia a la gran quantitat d’usuaris que van intentar votar els primers dies. Per aquest motiu, l’Ajuntament de Barcelona, després de solucionar els problemes tècnics, ha decidit allargar el termini per poder votar fins al 19 de març, afegint dos dies al termini que inicialment acabava el dia 17.
Gairebé 800 propostes
En el marc de la segona edició dels Pressupostos Participatius, els tècnics municipals han validat 789 projectes perquè passin a la fase de priorització de propostes. Durant els dies habilitats, la ciutadania pot votar una desena de projectes, i els 25 amb més suport de cada districte passaran a la fase final al maig.
Entre les propostes, i a part de les ja mencionades, es poden esmentar la renovació de la pista al pati de l’Institut Icària (al districte de Sant Martí), la reurbanització de la plaça Joan Corrades (a Sants-Montjuïc) o remodelar el Jardí del Silenci de Gràcia. Aquests són només alguns dels projectes amb més seguidors, però en aquesta fase hi ha iniciatives per a tothom. Al web es poden votar millores de l’espai públic, millores d’equipaments municipals i adquisició i rehabilitació de béns immobles per a ús públic.
30 milions d’euros
Entre els 250 projectes (25 per cada un dels 10 districtes de Barcelona) que passin a la fase final, els usuaris podran votar de nou del 12 al 17 de maig. Llavors sí que els projectes guanyadors, i que siguin validats pels tècnics municipals, seran duts a terme.
En total, l’Ajuntament dedica aproximadament 30 milions d’euros a aquesta segona edició dels Pressupostos Participatius (2024-2027). Segons informa el consistori, aquesta quantitat s’ha repartit entre els 10 districtes segons criteris d’equitat territorials, demogràfics i socioeconòmics amb l’objectiu d’executar actuacions a tots els districtes segons les decisions dels seus veïns.
Participa en els Pressupostos Participatius (2024-2027) votant en aquest enllaç fins al 19 de març.