Milers de visitants van participar en l’edició de l’any passat del Tast a la Rambla. Foto: Amics de la Rambla
Del 8 a l’11 de maig el Tast a la Rambla tornarà a omplir la plaça de Catalunya de tastets. Aquest any participen 32 restaurants i 6 pastisseries, que oferiran la seva millor oferta gastronòmica en format tapa per 6 tokens, l’equivalent a 6 euros. El patrocinador oficial, Estrella Damm, posarà a disposició la cervesa i els refrescos, mentre que Aperol Spriz & Crodino oferiran diverses opcions de vermuts i aperitius, amb alcohol i sense. A banda dels tastets hi ha previstes tot un seguit d’activitats gastronòmiques i culturals.
Coincidint amb la celebració de Catalunya com a Regió Mundial de la Gastronomia 2025, la Generalitat de Catalunya repeteix presència a Tast a la Rambla a través de Prodeca, i ho fa amb la participació de 10 cellers autòctons, una fita que suposa la representació més gran de vins del territori fins avui en aquest esdeveniment barceloní.
També com a patrocinadors, els Centros de Arte, Cultura y Turismo de Lanzarote comptaran amb un estand dividit en dues zones: una barra de degustació de formatges de l’illa i vins amb DO Vins de Lanzarote i un espai on es podrà viure una experiència de realitat virtual que permetrà al visitant endinsar-se a l’interior del Tubo Volcánico de La Corona, una de les joies naturals de la illa.
Un viatge per les gastronomies d’Espanya
Com ja és habitual, hi haurà dos espais de showcoooking. En el primer es viurà un viatge gastronòmic per quatre territoris diferents a través de jornades específiques.
- El dijous 8 de maig, la Comunitat Valenciana oferirà una jornada de showcooking encapçalada per un equip docent de la Xarxa de Centres de Turisme de la Comunitat Valenciana.
- El 9 de maig, la zona de showcooking es dedica a la gastronomia murciana de la mà de 1.001 Sabores Región de Murcia, amb demostracions culinàries a càrrec de Pedro Buitrago i María José Pagán, del restaurant Tándem, a Múrcia.
- Sota el paraigua de Catalunya Regió Mundial de la Gastronomia 2025, el dissabte 10 de maig la gastronomia catalana serà la protagonista d’una jornada didàctica al voltant dels seus productes agroalimentaris, com els vins o els olis amb DOP, i la seva tradició culinària, de la mà de sommeliers i cuiners destacats del territori.
- I el diumenge 11 de maig serà el torn de Raíz Culinaria Castilla-La Mancha, amb un show gastronòmic on brillaran les 5 províncies Cuenca, Guadalajara, Toledo, Ciudad Real i Albacete.
L’espai Showcooking 2 tindrà com a protagonistes algunes de les marques col·laboradores i una selecció de xefs de Barcelona que compartiran les receptes sota el lema La proximitat del producte. Aquesta zona acollirà un compendi d’activitats pensades per apropar els secrets de la gastronomia tant a aficionats com a experts, amb temàtiques que van des de la cuina tradicional catalana, fins a propostes internacionals, passant per la innovació culinària i la rebosteria creativa, entre moltes altres.
Música i gastronomia
La música també serà present amb un programa d’actuacions en directe variat que acompanyarà cada jornada del Tast a la Rambla. La proposta conté concerts d’artistes locals, sessions temàtiques amb varietat d’estils musicals i opcions per a tots els públics, en diferents franges horàries. Destaquem l’actuació que oferirà el Tablao Flamenco Cordobés amb motiu del seu 55è aniversari, el divendres a les 20:30.
Premi per a Carles Gaig
El festival gastronòmic s’inaugurarà el 8 de maig a les 12:00. El gran atractiu serà l’entrega del premi Tast a la Rambla, un guardó que va néixer l’any passat amb la voluntat de reconèixer la passió i la dedicació dels que treballen en i per la gastronomia. En aquesta edició, el reconeixement recau a Carles Gaig, figura referent de la cuina catalana.
Trobareu tota la informació sobre l’esdeveniment i les activitats a la pàgina web www.tastalarambla.cat