Tast a la Rambla

El Tast a la Rambla congrega cada any milers de barcelonins. Foto: Marta Bacardit/Amics de la Rambla

Arriba la novena edició del Tast de la Rambla, del 8 a l’11 de juny a la plaça Catalunya, un esdeveniment que reuneix algunes de les millors propostes gastronòmiques que es poden trobar al llarg del passeig. Enguany hi participen 30 restaurants i pastisseries representatives de la gastronomia de Barcelona. L’esdeveniment s’ha traslladat a la plaça de Catalunya a conseqüència de les obres de remodelació de la rambla de Santa Mònica, però aquest és l’únic canvi respecte de les anteriors edicions. Els organitzadors, Amics de la Rambla, garanteixen bona cuina, productes de qualitat i un ampli programa d’activitats al voltant dels tastos.

El Tast a la Rambla s’ha convertit en un dels grans esdeveniments de l’any a Ciutat Vella i, en concret, a la Rambla, i una mostra de la capacitat de convocatòria d’un esdeveniment dirigit, per sobre de tot, als barcelonins. “És un esdeveniment gastronòmic i ciutadà, la gran festa de la gastronomia a la ciutat”, explica Xavier Masip, gerent d’Amics de la Rambla. I afegeix que “és una invitació a gaudir intensament de la Rambla i, aquest any, excepcionalment i amb motiu de les obres de remodelació, de la plaça de Catalunya”.

A banda dels plats, tapes i postres, el Tast de la Rambla es complementa amb un programa d’activitats gratuïtes com ara showcookings, presentacions de productes i tasts conduïdes per professionals del sector i cuiners de renom, que atrauran molts seguidors i aficionats a la cuina.

30 establiments confirmats

A l’hora de tancar aquesta edició estaven confirmats 30 restaurants i pastisseries, cadascun amb el seu tastet. Entre ells hi ha alguns dels establiments de referència de la Rambla. Com la Cerveseria Canaletes, amb el seu xef, Adrián Vega, que cuinarà costella ibèrica en salsa BBQ catalana. O el Moka, que oferirà una botifarra del perol amb cremós de mongeta blanca, cuinada per Marc López. El Restaurant Informal by Marc Gascons – The Serra també participa amb el xef Alejandro Loaiza i el seu brioxe amb mantega fumada, salmó, mango, curri verd i escorces de Ral d’Avinyó.

Alguns dels altres locals que hi participen són el Babula Bar 1938, la Bodega Amposta, el Ceviche 103, Espaisucre, Gaig Barcelona, La Güerita Mexicana, el Restaurant La Pau o Tapas 24.

L’any passat 340.000 persones van visitar la vuitena edició del Tast a la Rambla i es van servir 135.000 degustacions. Els assistents, tant a les parades com a les activitats, van ser majoritàriament barcelonins, un 45%, demostrant que l’activitat convoca principalment al públic local i no tant als turistes, que van representar el 25% dels tastadors.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram