
La Barcarola és una gran opció per apropar l’òpera als més menuts. Foto: Teatre Barcelona
El març arribarà a la Rambla de Barcelona amb una programació cultural ben variada sota el braç. Amb una oferta que abasta des de debats i xerrades fins a mostres artístiques, tots els públics podran satisfer les seves inquietuds. Aquestes són les propostes culturals més destacades a la Rambla de Barcelona:
Un clàssic de Calderón de la Barca que encara és molt actual
Calderón de la Barca sabia perfectament del gran poder del teatre per crear imaginaris fins a aquell moment desconeguts. Fill de la Contrareforma, havia de satisfer les necessitats dogmàtiques que l’Església del seu temps imposava, però sempre va saber fer valer el seu geni creador. És per això que El gran teatro del mundo no només és una de les més importants produccions teatrals del Siglo de Oro sinó que és un clàssic molt actual encara.
Hospital, 51
Teatre Romea
Fins al 16 de març
L’Antàrtida, a debat
L’Antàrtida i l’Oceà Austral són peces clau en la regulació del clima global, però encara hi ha grans incerteses sobre com l’escalfament global els està afectant. L’acadèmica Carlota Escutia provarà d’explicar-ho a la conferència La Antártida y el Océano Austral frente al cambio climático.
Rambla, 115
Reial Acadèmia de Ciències i Arts
27/02/2025 – 18:00 h
Amazònia
Darrers dies per veure una obra impactant: Amazônia, la gran exposició del fotògraf Sebastião Salgado. Fruit de set anys de treball a l’Amazones, combina fotografies, vídeos, i una ambientació sonora creada per Jean-Michel Jarre. Un viatge excepcional, a través de l’art, per l’Amazones.
Av. Drassanes, 1
Reials Drassanes de Barcelona
Fins al 28 de febrer
Kazakhstan
La Fundació Centre d’Estudis i Documentació Internacionals de Barcelona ofereix una sessió sobre l’estat més gran i l’economia més gran de l’Àsia central, i un actor diplomàtic en ascens a Euràsia. El Kazakhstan està aprofitant la seva ubicació estratègica fonamental per convertir-se en una peça clau.
Elisabets, 12
Centre d’estudis internacionals
04/03/2025 – 18:00 h
Ai, ai, els meus cabells
Si somies amb uns cabells ben llisos i els teus són tremendament arrissats, no n’esperis gaire de gorres de nit o perruques. Prova d’acceptar-ho amb humor, com fa la Roser Capdevila en aquest conte. Una obra inèdita on fa ús del seu enginy per explicar moments divertits de la seva vida.
Rambla, 30-32
Biblioteca Gòtic – Andreu Nin
05/03/2025 – 17:30 h
La Barcarola
Un viatge de descoberta on dos cantants, dos músics i una il·lustradora interpretaran una selecció d’àries d’òpera molt conegudes que han estat curosament arranjades per atraure els més menuts. Música, imatge i il·lustració combinades per a un espectacle dirigit a tota la família.
Rambla, 51-59
Gran Teatre del Liceu
8 i 9/03/2025 – 11:00 h
L’orquestra impossible
Un promotor musical reuneix una colla de músics per formar una orquestra prou impossible. Un viatge musical que comença als grisos anys quaranta i viatja fins al glamur dels cinquanta per homenatjar els músics de festa major, personatges entranyables que van ser la banda sonora d’un temps i d’un país.
Rambla, 115
Teatre Poliorama
10/03/2025 – 20:00 h
Carlos Morago
La Sala Parés presenta la nova mostra individual de Carlos Morago. La seva obra plasma espais buits i austers, serens i equilibrats, il·luminats amb una llum suau i clara que li permet explorar una riquíssima gamma de grisos i blancs, els colors més presents a la paleta d’aquest pintor madrileny.
Petritxol, 5
Sala Parés
Fins al 15 de març
Visita a la gola del llop
A Breu visita a la Gola del Llop el públic assisteix a jugar a un particular saló de bingo amb música en directe, on els intèrprets esdevenen amfitrions, mestres de cerimònies, crupiers i servidors. Tots plegats, de mans del Col·lectiu desasosiego, compartiran el joc i la rauxa, però també la por.
Pi, 5
Teatre El Maldà
Fins al 16 de març
Oriol Broggi revisa el clàssic de Shakespeare. Foto: La Perla 29
A Macbeth Song
Oriol Broggi revisa el clàssic de Shakespeare en forma de musical. Guiats per acordions, ukeleles, cançons inèdites, balades emocionants i tres grans actors, The Tiger Lillies i La Perla 29 han creat una nova manera, molt potent, d’explicar aquesta impactant història de valor universal.
Hospital, 56
Biblioteca Nacional
Fins al 13 d’abril
Lohengrin
Cronològicament, Lohengrin es troba al centre de la carrera de Richard Wagner, tant temàticament com artísticament. És una òpera romàntica amb una música altament magnètica que ens arriba amb un llibret que reimagina l’obra i la llegenda medieval des d’un punt de vista molt personal i romàntic.
Rambla, 51-59
Gran Teatre del Liceu
Del 17 al 30 de març
Roserona
La cantant i compositora catalana Roserona ha irromput amb força a l’escena musical actual amb el seu nou senzill Caro diario, una cançó realment captivadora. Amb un estil pop d’autor impregnat de l’elegància dels estàndards de jazz és el primer avançament del seu esperat nou projecte, que arribarà molt aviat.
Plaça Reial, 18
Jamboree
21/03/2025 – 22:00 h
Desestructures
Regina Silveira és una de les pioneres a Brasil de l’experimentació amb noves tecnologies de reproducció tècnica i circulació d’imatges. Desestructures de poder revisa la seva producció des de la dècada de 1970 i inclou un conjunt important d’obres del període de la dictadura cívicomilitar brasilera.
Rambla, 99
La Virreina Centre de la Imatge
Fins al 30 de març
Fragment de ‘El baño’, de Fernando Botero. Foto: Bonart
La retrospectiva més voluminosa del pintor Fernando Botero
Tot i el seu prestigi i popularitat Botero encara no havia sigut protagonista de cap exposició a l’altura del seu talent. Amb l’objectiu d’esmenar-ho, Palau Martorell i Arthemisia han promogut Fernando Botero: Un Mestre universal, una mostra que es vanta de ser la millor que s’ha fet mai a Espanya sobre el pintor colombià.
Comissariada per Lina Botero i Cristina Carrillo de Albornoz, explora l’extraordinària versatilitat de Botero en l’ús de les diferents tècniques pictòriques i la riquesa que això va suposar per a la seva obra. Per això, s’ha reunit un conjunt de més de 110 peces, gran part d’elles inèdites, procedents de col·leccions privades, que inclou escultures, pintures a l’oli, aquarel·les, guix vermell, carbonets i dibuixos a llapis. Entre altres obres es podran veure La Menina, según Velázquez i Homenaje a Mantegna, un quadre que va romandre durant més de quaranta anys fora de l’abast del públic.
Ample, 11
Palau Martorell
Fins al 20 de juliol