El passat divendres dia 16, sobre les 9.30h del matí a Ràdio 4, van ser entrevistats representants d’empleats públics.

Argumentaven les abusives retallades de recursos humans i materials. El policia deia que el que estan fent més que un pla d’austeritat (sempre necessari), és un pla per dirigir cap al sector privat part de la feina que realitza el sector públic. En aquest punt vaig recordar que fa unes setmanes que, quan vaig anar a denunciar un robatori a la Plaça

Espanya de Barcelona, a l’interior de la Comissaria, la seguretat era en mans de personal uniformat d’una empresa privada de vigilància.

Pocs dies abans a la Ciutat de la Justícia de Barcelona ens va sorprendre que la gran majoria del personal uniformats eren personal privats de seguretat.

Per acabar, a l’exterior de la porta principal de l’edifici principal de l’Hospital Universitari de Bellvitge de l’Hospitalet de Llobregat (Barcelona) un membre uniformat d’una empresa privada de seguretat, ens volia prohibir una entrevista a peu dret, del periodista de una ràdio pública holandesa referent a la nostra opinió sobre les retallades en la Sanitat Pública.

Sostenim que és un despropòsit utilitzar els diners públics per pagar a empreses privades en serveis essencialment públics: policia, justícia i sanitat.

Es tracta d’una decisió equivocada que, quan més necessitem vigilar la circulació dels fons públics, més es derivi cap el sector privat, on es evident que hi ha molta menys transparència.

Quin contrasentit confiar les nostres impostos a qui confia més en la gestió privada que en la pública!

Per l’Associació Catalana en Defensa de la Sanitat Pública

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram