Un home gran, indignat per la situació política i econòmica, em deia l’altre dia: “Amb Franco tot això no passava i estàvem millor; no hi havia hisenda (sic) ni partits polítics que s’embutxaquessin els calés de tots. Cal una mà dura per posar fi a tota aquesta situació”.

Penso que hem d’anar molt amb compte a desqualificar els polítics sistemàticament i carregar-nos la presumpció d’innocència. La majoria dels polítics són honestos. “La democràcia és el menys dolent dels sistemes de govern” (Winston Churchill dixit). Val més una democràcia imperfecta, amb polítics corruptes inclosos (denunciables i punibles), que la millor de les dictadures.

Les majories absolutes són el preludi del totalitarisme.

Actualment, patim una dictatova pepera que vol debilitar la democràcia en les seves bases més sensibles, suprimint 15.000 regidors d’ajuntaments i blindant una Constitució antiquada i obsoleta.

L’Espanya il·lustrada, laica, moderna i europea, hereva de la Constitució de Cadis, calla, segrestada per l’Espanya negra, hereva de l’absolutisme borbònic de Ferran VII. L’enfrontament entre les dues Espanyes és vigent i n’hi ha que voldrien tornar a guanyar.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram