Sóc mare de dues filles de 21 i 16 anys. Estic farta de veure com projecten la culpa als docents d’anglès del baix nivell d’aquesta llengua en el nostre país. El passat dissabte dia 4 vaig sentir vergonya al veure el programa emès per 8TV al respecte.
Jo com a mare he vist com aquests docents es comprometen amb la seva tasca. Sempre m’he sentit molt recolzada quan he demanat ajuda. Aquests professionals s’han passat cinc anys de llicenciatura, més altres de títols d’anglès i uns altres d’oposicions per al cos d’ensenyament. Què més els cal? A molts polítics, que ben pocs dominen aquesta llengua saxona, no se’ls exigeix tant, fins i tot molts ni ostenten títol universitari.
No entenc com un programa de televisió critica els nivells dels nostres docents d’anglès. És cert que el nivell d’anglès del nostre país deixa molt que desitjar, ¿però és culpa dels docents?
No s’ha tingut en compte, per exemple, que en països com Islàndia, Portugal o Holanda els caganius aprenen l’anglès gràcies a les pel·lícules sense doblar, la qual cosa no passa aquí. Deixem de buscar culpables i trobem les solucions. Això és el que ens interessa a tots els pares i mares.

Per Maribel Estrada