Amb pecat original

El príncep Felip ha estat proclamat rei d’Espanya amb el nom de Felip VI. Una intensa campanya ha esclatat els darrers dies als mitjans de comunicació més afins, entrant en competència a veure qui la diu més grossa i qui li ret el més gran homenatge de pleitesia, ensabonant-lo, realçant els seus mèrits i qualitats per exercir el càrrec, rient-li les gràcies, etcètera.

Tota una cort de llepa culs, palafreners i aduladors interessats a continuar amb l’actual stablishment. Ens el presenten com la gran esperança del futur. Per a qui? Neix com a nou rei i vindrà amb una entesa sota el braç? O serà l’enèsima frustració amb aixecar excessives expectatives sobre quue alguna cosa pot canviar en les relacions Catalunya-Espanya? No hi ha ningú dels seus cortesans que s’atreveixi a dir-li al príncep que va nu, o si voleu, que vesteix parracs i no va com caldria anar en condició i forma? Una reialesa amb un pecat original en el seu naixement pel nomenament de Joan Carles com a rei, pel General Francisco Franco, saltant-se la línia successòria del seu pare don Juan de Borbón. Pecat que continua sense penediment per part de l’actual rei que va jurar els “Principios Fundamentales del Movimiento” i dels que se sàpiga encara no ha abjurat. M’abstinc d’entrar en si Letícia, la futura reina, vestirà un model o altre a la cerimònia, com feia TV1.

Si unes de les funcions de Felip VI ha de ser àrbitre i moderador i declara Espanya una nació única, deixa de ser neutral. Per tant queda ja desqualificat per la missió que se suposa que ha d’exercir. No tenim remei o rei?

per Jordi Lleal

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram