Des de fa pocs dies resulta que a casa nostra surten federalistes de sota les pedres i s’escampen com bolets. Trenta cinc anys han tingut per parlar-ne i negociar-ho i ara venen les presses, ves per on! No han estat capaços de fer del senat una cambra realment territorial i ha estat un ens totalment obsolet convertit en un “cementiri d’elefants” on han anat a parar tots aquells membres dels partits als que se’ls hi agraeixen els serveis prestats.

S’explica que Diògenes a la llum del dia caminava pels carrers d’Atenes amb un fanal encès i quan li preguntaven perquè feia això contestava: “Estic buscant un home honest sobre la faç de la terra”.

Els manaies del PSC-PSOE ja cal que es comprin uns quants fanals (per no dir un gavadal) i iniciïn el peregrinatge per les espanyes a la recerca i captura d’espanyols que tinguin a bé voler-se federar amb Catalunya. Pronostico que esgotaran les existències de fanals, llanternes, torxes i tota mena d’estris que puguin servir per il·luminar als espanyols de bona fe que vulguin federar-se.

Jordi Lleal