El festival és un referent al districte. Foto: Olga Càmara

El Concurs de Cantautors i Cantautores d’Horta-Guinardó va celebrar el cap de setmana del 14 al 16 juny la fase final de la seva 19a edició, que va servir per proclamar la cantant Yuhniversia com a guanyadora.

A banda del primer premi per a Yuhniversia, Abril & Sambola es va endur el segon premi i Opoloh el tercer. El certamen va tornar a destacar per la gran qualitat de propostes musicals i també per les noves tendències que es van presentar.

El dia 16 es va fer la gran final a la plaça Eivissa, on més de 300 persones van gaudir del concurs, que enguany va tenir 140 inscrits. Els dies 14 i 15 es van fer les semifinals al Centre Cívic Matas i Ramis, on van participar 20 seleccionats. El 15 a la nit, un cop es van acabar les semifinals, tots els participants, l’organització i el públic van gaudir d’una magnífica paella, feta per Marc Sempere.

Des de l’organització han valorat molt positivament l’edició d’enguany i la trajectòria històrica del concurs. Xavier Gimeno, director del Centre Cívic Matas i Ramis, el centre que impulsa el certamen, afirma que “la xifra de 140 inscripcions mostra que el concurs ja és tot un clàssic de l’escena”. Ramis també considera que “crea molt bones perspectives per al futur, tant del concurs com de la música d’autor” i destaca que la qualitat musical d’enguany va ser “una sorpresa molt agradable”.

CONCURS REFERENT
El Concurs de Cantautors i Cantautores d’Horta-Guinardó treballa per ser un referent d’aquesta especialitat musical i és el més antic de Catalunya i el segon de l’Estat. Des de fa quatre edicions té un caràcter biennal.